Prosessi-, kaasu-, ja kemikaaliputkistot

Nykyinen yhteiskunta ei toimisi ilman laajaa putkistoverkkoa ja prosessiputkistoja. Putkistot kuljettavat nesteitä, kaasuja ja jopa kiintoaineita. Muoviputkilla on nykyään tärkeä rooli teollisissa prosesseissa, johtuen pienestä hiilijalanjäljestä. Kemiallinen kestävyys ja pitkä käyttöikä takaavat tehokkaat, taloudelliset ja turvalliset ratkaisut.

PROSESSI- JA KEMIKAALIPUTKISTOT

Termi ”prosessiputkisto” viittaa yleensä putkijärjestelmään, joka kuljettaa prosessi nesteitä teollisuuslaitoksessa (esim. Ilmaa, höyryä, vettä, teollisuuskaasuja, polttoaineita, kemikaaleja).

Putket ja prosessiputkistot on perinteisesti valmistettu metallista. Aikaa myöten niihin kohdistuu korrosiota, joka nostaa ylläpitokustannuksia ja voi aiheuttaa laitosten seisokkeja.

Muovimateriaalien käyttö on kasvanut, koska ne tarjoavat:

  • Kustannustehokkuutta
  • Turvallisuutta
  • Korroosion kestoa
  • Energiankulutuksen vähenemistä
  • Usein merkittävästi pienemmän hiilijalanjäljen

OSAAMISTA JA KOKEMUSTA

Asiantuntijamme auttavat sinua putkisto järjestelmän suunnittelussa, esivalmistuksessa, asennuksessa, käytössä ja kunnossapidossa. Oikea materiaalivalinta (media, lämpötila, paine ja ympäristöolosuhteet), oikea mitoitus ja sopivimman asennusmenetelmän valinta ovat tärkeitä turvallisuuden ja onnistumisen tekijöitä.

Atollilta löydät laajan tuote- ja materiaalivalikoiman. Asiantuntijoidemme yli 50 vuoden kokemus ja hyvä ymmärrys prosessiteollisuudesta takaavat oikeat ratkaisut oikeisiin paikkoihin.

AMMATTITAITOISET ASENTAJAT

Asentajamme ovat koulutettuja ja pätevöitettyjä alan ammattilaisia.

Liitosasentajamme ovat suorittaneet EN 13067 pätevöitymiskokeet (PED) ja noudattavat Tukesin kestomuovisia kemikaaliputkistoja koskevaa opasta.

EN 13067 “Plastics welding personnel. Qualification testing of welders. Thermoplastics welded assemblies” on standardi, jossa kerrotaan hitsaajan pätevöinnin tavoista eri hitsausmenetelmille. Standardi on tarkoitettu kolmannen osapuolen hyväksynnän käytännöksi (tarkastuslaitos antaa pätevyyden ylemmille PED-luokille). Mutta Tukesin oppaan ”Muoviset kemikaaliputkistot” mukaisesti samaa standardia sovelletaan myös valmistajan omaan pätevöintimenettelyyn PED I -luokassa.

KOHTEITAMME