Palvelumme

Veden ja jäteveden käsittely

Veden ja jätevedenkäsittelyn isot ja pienet kokonaisuudet; putkistot, pinnoitukset, säiliöt ja altaat. Suunnitelmista asennukseen ja kunnossapitoon.

MUOVI VEDENKÄSITTELYSSÄ

Muovi tarjoaa usein hyvän materiaalivaihtoehdon vedenkäsittelyyn. Korroosiokestävät, muovista valmistetut tai pinnoitetut tuotteemme tarjoavat pitkäkestoisia ratkaisuja, myös ankariin agressiivisia kemikaaleja sisältäviin ympäristöihin.
Lisäksi muovin hiilijalanjälki on usein pienempi kuin monen muun materiaalin.

Kauttamme saat toimitettuina ja asennettuina kaikki vedenkäsittelyyn tarvittavat tuotteet. Yhdessä yhteistyöverkostomme kanssa toimitamme suuretkin kokonaisuudet aina suunnitelmista asennukseen ja kunnossapitoon.

PINNOITUKSET

Tuotevalikoimassamme on useita eri käyttötarkoituksiin soveltuvia muovikalvoja ja pinnoitusjärjestelmiä.

Tarjoamme:

  • betonialtaiden pinnoitusjärjestelmät (juomavedelle/likavedelle/kemikaaleille)
  • kemikaalisäiliöiden pinnoitukset
  • uima-altaiden ja lampien pinnoitukset
  • tuotteiden ja niiden osien pinnoitukset. (lisää tuotteen kemiallista tai kulutuskestävyyttä)

KESTOMUOVISET PUTKET, PUTKEN OSAT JA VENTTIILIT

Toimitamme ja asennamme kestomuoviset putkistot ja putkistojärjestelmät. Tarvittaessa tarjoamme myös suunnittelua. Muoviputkistot ovat yleisiä korrosionkestävyyden, asennuksen nopeuden ja keveyden sekä erinomaisen hinta/laatusuhteensa vuoksi. Muoviputkistoja käytetään laajasti erilaisissa kohteissa, kuten puhdas- ja jätevesilinjoissa, kylpylöissä, uimahalleissa, ilmanvaihtokanavissa, sadevesien viemäröinneissä, kemikaalien annostelulinjoissa, prosessiliuosten siirtolinjoina sekä jäähdytysvesijärjeselmissä. Laajasta tuotevalikoimastamme löytyvät putket, putken osat sekä venttiilit.

Materiaalit: PVC, PE, PP, PVC-C, PVDF, ECTFE, FEP, PFA ja kaksoisseinämä (edellisten yhdistelmät)

KESTOMUOVISET SÄILIÖT JA ALTAAT

Valmistamme ja toimitamme yksilölliset säiliöt ja altaat asiakkaan tarpeiden ja vaatimusten mukaisesti vedelle tai kemikaaleille. Tuotevalikoimastamme löytyvät myös välppäaltaat. Tarpeen mukaan altaat tehdään eristettyinä tai ulkokäyttöön. Säiliöiden materiaali valitaan median mukaisesti. Kestomuoviset säiliöt ovat pitkäikäisiä ja huoltovapaita.

Valmistamamme altaat, säiliöt ja putkistot tehdään DVS:n mukaisesti.

LUJITEMUOVISET JA YHDISTELMÄSÄILIÖT

Toimitamme ja asennamme lujitemuoviset säiliöt asiakkaan tarpeiden ja vaatimusten mukaisesti. Säiliön materiaali valitaan vaadittujen ominaisuuksien mukaan. Lujitemuovisten säiliöiden maksimikäyttölämpötila riippuu käytetystä hartsista (sidosaineesta) ja on maksimissaan n. + 200 C. Säiliöt voidaan pinnoittaa kestomuoveilla, materiaaleina mm. PP, PE, PVDF, ECTFE, PFA ja FEP. Säiliöihin voidaan lisätä varusteita tarpeen mukaisesti, kuten tikkaat, hoitotasot, eristys, lämmitys ym.

YHDISTELMÄ PUTKISTOT

Toimitamme niin laajat yhdistelmäputkisto-kokonaisuudet kuin yksittäiset osat. Yhdistelmärakenteessa yhdistyvät kestomuovin kemiallinen kestävyys ja lujitemuovin tai metallin mekaaninen lujuus. Toimitusvalikoimaamme kuuluvat PE/LM, PP/LM, PVDF/LM, ECTFE/LM, FEP/LM, PFA/LM ja PTFE/teräs putket. Yhdistelmäputket valmistetaan Pull-Winding tekniikalla, joka takaa tuotteelle erittäin korkean laadun. Toimitamme aina asiakkaalle putkesta materiaalitodistukset.

Lasikuituvahvisteiset kestomuovikaulukset

Putkistoasennuksia nopeuttamaan on kehitetty valmis yhdistelmäkaulus, jonka toimitamme asiakkaalle yhdessä kestomuovisten osien kanssa. Kaulukset tehdään korkealaatuisiksi ja niiden pituutta on jatkettu, jotta asennus olisi mahdollisimman helppoa.

PANELTIM SÄILIÖT JA ALTAAT

Paneltim® paneelit ovat korkea tiheyksisestä polyeteenistä (PEHD) tai polypropeenista (PP copo) valmistettuja rakennuspaneeleita, jotka kestävät hyvin kemikaaliyhdisteitä ja iskuja.

Paneeleiden seinämissä on sisäänrakennettu kennorakenne, jonka takia ne ovat erittäin jäykkiä niin leveys- kuin pituussuunnassa. Kennorakenne vähentää merkittävästi myös muovin lämpölaajenemista. Umpinaisuus taas estää ulkopuolelta tulevan lian, homeen tai bakteerien pääsyn seinämän sisärakenteisiin.

Paneeleita käytetään pääasiallisesti rakennuspaneeleina sekä suorakaiteisten säiliöiden ja altaiden rakentamiseen. Koska paneeleita voidaan leikata ja hitsata, on paneeleista helppo rakentaa erikokoisia ja korkuisia seiniä. Levyjä voidaan työstaa tavallisilla työkaluilla, kuten sahalla, poralla ja ruuveilla. Paneltim® paneelit valmistetaan joko puhtaasta tai kierrätetystä raaka- aineesta ja seinämät ovat 100% kierrätettävissä, ilman raaka-aineen hukkaamista.

AMMATTITAITOISET ASENTAJAT

Asentajamme ovat koulutettuja ja pätevöitettyjä alan ammattilaisia.

Liitosasentajamme ovat suorittaneet EN 13067 pätevöitymiskokeet (PED) ja noudattavat Tukesin kestomuovisia kemikaaliputkistoja koskevaa opasta.

EN 13067 “Plastics welding personnel. Qualification testing of welders. Thermoplastics welded assemblies” on standardi, jossa kerrotaan hitsaajan pätevöinnin tavoista eri hitsausmenetelmille. Standardi on tarkoitettu kolmannen osapuolen hyväksynnän käytännöksi (tarkastuslaitos antaa pätevyyden ylemmille PED-luokille). Mutta Tukesin oppaan ”Muoviset kemikaaliputkistot” mukaisesti samaa standardia sovelletaan myös valmistajan omaan pätevöintimenettelyyn PED I -luokassa.

Muoviosaamista 50 vuotta

Olemme suomalainen teollisuutta ja rakentamista palveleva muovisiin putkistojärjestelmiin ja niihin liittyviin tuotteisiin erikoistunut palveluyritys