Atolli

Muovimateriaalit

Atolli tarjoaa laajan valikoiman erilaisia muovilaatuja. Valikoimastamme löydät eri materiaaleista valmistetut putket ja putkenosat, venttiilit, kannakointijärjestelmät, paneelit, levyt ja kudoslevyt, pyörötangot ja profiilit, ainesputket, kalvot, pinnoitusmateriaalit ja ritilät.

Putkistomateriaalit
Valtamuovit
Erikoismuovit
Tekniset muovit
Muovimateriaalit

Eri muoveja

Muoviputkistot ovat yleisiä korroosiokestävyyden, asennuksen nopeuden ja keveyden sekä erinomaisen hinta/laatusuhteensa vuoksi.

Putkistoja käytetään laajasti erilaisissa kohteissa, kuten kylpylöissä, uimahalleissa, ilmanvaihtokanavissa, sadevesien viemäröinneissä, kemikaalien annostelulinjoissa, prosessiliuosten siirtolinjoina sekä jäähdytysvesijärjestelmissä.

Atollilta löydät kaikki paine-, prosessi-, viemäröinti-, kastelu-, vesi- sekä ilmastointiputkistot sekä niihin tarvittavat osat.

Valtamuovit ovat eniten valmistettuja ns. kuluttajamuoveja ja ne vastaavat n. 80% muovien kulutuksesta maailmassa. Yleisesti ne ovat edullisia hinnaltaan ja niitä käytetään hyvin laajalti eri käyttökohteissa tekstiileistä pakkauksiin ja teknisiin muoveihin. Suurimmat valtamuovit ovat PE, PVC, PS, PP ja PET.

Erikoismuoveihin luetaan tyypillisesti perusmuoveja korkeampaa lämpötilaa kestävät materiaalit. Useiden erikoismuovien jatkuva käyttölämpötila on yli 200 °C ja joillain materiaaleilla jopa yli 300 °C.

Fluorotech (nykyinen Atolli) aloitti taipaleensa nimenomaan erikoismuovien toimittajana, joten nämä harvinaisemmat polymeerit ovat meille tuttuja.

Teknisiksi muoveiksi kutsutaan niitä muovilaatuja, joita käytetään kone- ja laiterakennuksen konstruktioissa. Tällaisia muoveja ovat mm. PA (eri laadut), POM, PET, PC, PMMA, PE-HD ja PE-UHMW. Näiden muovien käytöllä haetaan ominaisuuksia, kuten esimerkiksi mekaaninen lujuus, sähköneristävyys, kulutuksenkesto, kemiallinen kestävyys tai pieni kitka. Teknisiä muoveja valmistetaan tonnimäärissä huomattavasti vähemmän kuin valtamuoveja.

Erikoismuoveihin kuuluvat tekniset muovit ovat kalliita, mutta joiltain ominaisuuksiltaan oleellisesti muita teknisiä muoveja parempia materiaaleja.

Sivuilla on taulukoita eri materiaalien ominaisuuksista. Taulukoiden arvot ovat suunta-antavia. Tiedot on kerätty useista eri lähteistä, joissa on käytetty eri testausmenetelmiä, joten arvot eivät ole kaikilta osin vertailukelpoisia keskenään. Taulukoiden tarkoituksena on antaa kuva materiaalin ominaisuuksista, eikä niitä voi suoraan käyttää sellaisinaan koskemaan kaikkia puolivalmisteita. Lisätietoja saat asiakaspalvelustamme.

Muoviosaamista 50 vuotta

Olemme suomalainen teollisuutta ja rakentamista palveleva muovisiin putkistojärjestelmiin ja niihin liittyviin tuotteisiin erikoistunut palveluyritys