Tuotteet

Muovien Hitsauslaitteet

Tarjoamme laajan valikoiman erilaisia muovin hitsauslaitteita niin työmaille kuin pajakäyttöön. Muoviputkien hitsaustapoja ovat mm. sähkömuhvihitsaus, IR hitsaus, muhvihitsaus ja puskuhitsaus, kun taas muovilevyjä ja kalvoja hitsataan puskuhitsaamalla, lankahitsaamalla ja extruudaamalla. Koneiden ja laitteiden lisäksi tarjoamme työkalut sekä ohjeet, jotta putkiston asennus ja muovien hitsaaminen olisi vieläkin helpompaa. Vuokraamme sähkömuhvi hitsauskoneita edullisesti, mikäli olet ostanut putkiston sähkömuhvi osat meiltä.

SÄHKÖMUHVIHITSAUS

Kaikissa sähköhitsaus osissa on sisäänrakennettu metallinen vastuslanka. Kun lanka kytketään virtalähteeseen, se lämpenee ja sulattaa ympärillään olevan muovimateriaalin, joka laajenee aiheuttaen putken ja putkiyhteen välisen hitsauspaineen. 

Tuotevalikoimastamme löytyvät niin sähkömuhvit kuin koneet.

INFRAPUNAHITSAUS

Infrapunahitsauksessa liitettävät pinnat lämmitetään infrapunasäteilyn avulla. Säteilyn avulla siirretty lämpö ei vaadi lämmityspinnan koskettamista liitoskappaleiden välillä, ja näin ollen saumaan ei pääse epäpuhtauksia. Infrapunahitsauksen periaate on muuten sama kuin puskuhitsauksen, mutta puhtauden lisäksi sen avulla saavutetaan nopeampi perusaineen lämpeneminen.

Tuomme maahan laadukkaita Agru Kunststofftechnik GmbH:n IR hitsauslaitteita.

PUSKUHITSAUS

Puskuhitsaus on menetelmä, jossa höylätyt osat liitetään yhteen sulattamalla ja puristamalla ne sen jälkeen paineella yhteen.

Tutustu Muoviteollisuus ry:n PE-putkien puskuhitsausoppaaseen.

Tuotevalikoimastamme löytyvät puskuhitsauskoneet

MUHVIHITSAUS

Muhvihitsauksen periaate on hyvin samantapainen kuin puskuhitsauksessa. Siinä muhvillisen osan sisäpinta ja siihen liitettävän putken ulkopinta lämmitetään hitsauslämpötilaan. Muhvin ja putken sovite on mitoitettu siten, että putki ei kylmänä mahdu muhvin sisään. Hitsauspaine syntyy tiukan sovitteen syntymällä puristuksella. Muhvihitsauksella saavutetaan puskuhitsausta voimakkaampi liitos, koska hitsauspinta-ala on puskuhitsaukseen verrattuna suurempi.

LANKAHITSAUS

Muovin lanka- eli kuumailmahitsauksessa hitsattava materiaali ja hitsauslanka lämmitetään kuumalla ilmalla samanaikaisesti painaen lankaa hitsausrailoon. Kuumentamiseen käytetään kuumailmahitsauslaitetta ja hitsauslämpötilat vaihtelevat käytettävän muovin paksuuden mukaan. Menetelmässä hitsaajan kokemus ja taito ovat ratkaisevassa osassa.

EXTRUUDERIT

Ekstruuderihitsauksessa muovikappaleita kiinnitetään yhteen kuten kuumailmahitsauksessa, mutta hitsauslangan sijaan täyteaine on ekstruuderilaitteen muodostamaa täyteainemassaa. Ekstruuderit tekevät täyteainemassan hitsauslangasta tai muovigranulaatista.

Valikoimassamme sekä lanka- että granulaattikäyttöiset extruuderit.

TYÖKALUT JA VUOKRALAITTEET

Tarjoamme koneiden ja laitteiden lisäksi työkalut sekä ohjeet jotta putkiston asennus ja muovien hitsaaminen olisi vieläkin helpompaa. Annamme myös käyttökoulutusta ja järjestämme tarvittaessa seminaareja oikeaoppisista liitostavoista.

Vuokraamme hitsauskoneita edullisesti meiltä ostettujen muovisien putkistojen mukana. Toimitamme myös hitsauspillejä sekä extruudereita. Koneemme edustavat alansa parasta tekniikkaa ja ovat helppokäyttöisiä. Annamme tarvittaessa käyttökoulutuksen koneiden käyttöön.

Vuokrakonehinnasto

Muoviosaamista 50 vuotta

Olemme suomalainen teollisuutta ja rakentamista palveleva muovisiin putkistojärjestelmiin ja niihin liittyviin tuotteisiin erikoistunut palveluyritys